Branding ABC

Hoe zorg je voor een goed brand design?

Je bent misschien al ingeschreven bij de KvK, hebt al wat klussen gedaan, maar nu is het tijd om serieuzer te worden. Tijd om je merk een identiteit mee te geven.


1

Beginnen bij het begin

‘It’s just inside my DNA’

Om te beginnen gaan we kijken naar de ware identiteit van je bedrijf. Design is namelijk niet alleen een flitsend-hip-minimal-material logo, maar het kan ook een ‘preview’ van waar je bedrijf voor staat.

Neem nou het logo van Unilever, waar een grote ‘U’ gevuld is met iconen die elk een kernwaarde van Unilever uitstralen.

Het is dus belangrijk om zelf al te weten wat de kernwaarden van je bedrijf zijn. Wat zijn je doelen, waar staat je bedrijf voor en wat is voor jou belangrijk?


2

Met je teen voelen hoe warm het water is

Aftasten

Nu we weten waar je bedrijf voor staat, moeten je kijken naar jouw plek in de markt. Wat doet de concurrentie, waar liggen de kansen. Wat ‘werkt’ in de markt maar wat ook niet? Op welke manier wordt jouw doelgroep het liefst benaderd, en wat zijn de kenmerken van je doelgroep?

Met al deze informatie kan je al eerste voorstellen maken om te kijken welke beeldmerken of logo’s wel of niet werken, en waar jij een goed of juist slecht gevoel bij krijgt. Na een aantal keer schakelen komt hier uiteindelijk het voorlopige logo uit.


3

Het lanceerplatform

Brand guide

Het eindproduct van het Brand Design is het Brand Book. In dit document wordt je gehele huisstijl beschreven en staan alle regels beschreven hoe met jouw merk omgegaan wordt.

Dit Brand Book bevat onder andere het uiteindelijke logo, alle huiskleuren, tone of voice, beeldgebruik, maar ook evt. ontwerpen voor het briefpapier, visitekaartjes of ander drukwerk.

Online krijgt natuurlijk ook alle aandacht, met guidelines voor social media als posts op bijvoorbeeld Insta, LinkedIn of Facebook.

Ben je geïnteresseerd geraakt?

Ik kan niet wachten om je te helpen

Mailen is altijd vrijblijvend ­čÖé

Stuur mij een mailtje!